Alternatieve energie

Alternatief als alternatief ?

Met de zogenaamde alternatieve energiebronnen worden de bronnen bedoeld niet zijnde fossiele brandstoffen olie, gas en kolen. Het is niet direct een onderwerp dat gerelateerd is aan een energiezuinig huis, maar enkele van de alternatieve energiebronnen, met name zonne energie, is goed bruikbaar om in ieder geval de maandelijkse energiekosten te verlagen. Ook is de belasting voor het milieu van deze alternatieve energiebronnen lager dan de reguliere brandstoffen.

Zonne-energie meest interessant

Van alle alternatieve energiebronnen gaat de ontwikkeling van systemen die zonnestraling kunnen benutten het hardst. Wereldwijd wordt er fors geïnvesteerd in grote zonne-energieprojecten, niet alleen voor bedrijven, maar ook voor particulieren. Vele overheden zien zonne-energie als het belangrijkste alternatief voor de immer slinkende olie- en gasvoorraad die bovendien grotendeels worden beheerd door politiek instabiele landen (OPEC). Zowel de wereldwijde beschikbaarheid van zonnestraling als ook de technologisch meest uitgewerkte systeem maakt een zonnepanelensysteem of een zonneboilerconfiguratie tot een betaalbaar en betrouwbaar systeem. In landen als Duitsland, China en Amerika wordt de benutting van zonne-energie fors gestimuleerd. Ook in Nederland zijn subsidies voor zonnepanelen voorhanden.

 • Groene energie

  Energie wordt groen genoemd indien het wordt opgewekt op een zo milieuvriendelijk mogelijke manie...

 • Zonne energie

  De zon is de bron van het leven op aarde, maar ook de bron van alle overige energiebronnen zoals ...

 • Wind energie

  Windenergie krijgt in de afgelopen jaren en in de nabije toekomst minder de voorkeur dan zonnepan...

 • Overige alternatieve energiebronnen

  De zogenaamde warmtepompen die gebruik maken van de hogere temperatuur die vanaf zo'n 50 meter on...

Kernenergie

Hoewel kernenergie een goedkope en productieve bron is van energie is het niet zonder gevaren zoals we hebben kunnen zien in Fukushima Japan in 2011. Door de enorme kracht van een aardbeving kreeg de centrale de eerste klap die werd gevolgd door een Tsunami. Resultaat was een meltdown met verspreiding van levensgevaarlijke radio-actieve straling die bewoning binnen een straal van tientallen kilometers onmogelijk maakt voor de eerste 10 jaar. Daarnaast verdween een enorm stuk capaciteit van de regionale energievoorziening. Ook het milieu werd levensgevaarlijk belast.

Ook dit soort risico's moeten meegenomen worden in de besluitvorming rondom alternatieve energiebronnen.

Forse isolatiesubsidies 2016-2019

Van 15 september 2016 tm 31 december 2019 is er een hele aantrekkelijke subsidieregeling beschikbaar, de Energiebesparing Eigen Huis In combinatie met het Laag btw tarief op arbeidskosten voor isolatiewerken is isoleren nog voordeliger geworden. Check hier het totaaloverzicht.

Isoleren = besparen

Populair:condens-problemen

Condens is waterdamp dat vloeibaar wordt

Energiezuiniger huis

Tarieven zonnepanelen opvragen ?

Energiezuinige CV-ketels

Zonnepanelen: goede keuze

www.isolerenvloer.nl

www.isolerenspouwmuren.nl

www.isolerendak.nl

BTW Bronnen van energie zuinige woningen Condens en condensatie Dakisolatie : bespaar fors op energiekosten door uw dak te laten isoleren met dubbele subsidie. Disclaimer Gevelisolatie Gratis Offertes Aanvragen Herken Hoe werkt een zonnepanelensysteem? Huis Inpakken Isoleren van beglazing ofwel HR++ glas of isolatieglas aan laten brengen met aantrekkelijke subsidie Isoleren van deuren kan eenvoudig en snel gebeuren.Isoleren van deuren kan eenvoudig en snel gebeuren. Kruipruimteisolatie | laat uw kruipruimte isoleren met subsidie en profiteer van een warme en droge woning Ongedierte verdelgen Ongedierte visjes | zilver visjes Ongelijke verwarming : wat is het en hoe kun je het oplossen Opstijgend Optrekkend vocht Oorzaken en oplossingen leest u op energiezuinighuis.nl Privacy Schimmel Subsidie Tocht tochten tochprobleem tochtproblemen wat is tocht Vloerisolatie Vocht in de kruipruimte : hoe komt het daar Vocht muren | vocht in de muren Wat comfort & koude de door een energie energie zuinig wonen energiebesparing energiezuinige energiezuiniger energiezuiniger. energiezuinighuis energiezuinigwonen gevel hoe infomil informatie insecten is is het schadelijk en hoe los je het op isolatie isolatie vloer isoleads isoleren isoleren vloer kost kostenbesparing koudebruggen koudeval kunnen laten met milieuwetgeving minder energie ongedierte ongediertebestrijding online op prijsopgave problemen schimmelvorming te uw verklaring vloer isolatie vocht we werkt wie wij wonen woning woningen wordt zijn zonne-energie zonneboiler zonneboilersysteem zonnepanelensysteem zwam zwammen

Bronnen Disclaimer Wie zijn wij ? Sitemap Privacyverklaring

Copyright Isoleads BV - kvk nr 51797208

Wij gebruiken cookies op deze website om de gebruikservaring te verbeteren Meer informatie