Werking zonne energie

Hoe werkt zonne energie eigenlijk ?

De zon is de bron van alle andere energiebronnen op de wereld. Of het nu gaat om windenergie, om fossiele brandstoffen als olie en gas, geothermische energie of waterkrachtcentrales: door de enorme invloed van zonnestraling op de wereld zijn alle overige energiebronnen direct of indirect door zonne-energie ontstaan.

Ultraviolette straling

De voor ons interessante en voor het leven op aarde essentiële deel van de zonnestraling die we ontvangen is de zogenaamde ultraviolette straling. In West-Europa ontvangen we ongeveer de helft van wat het Midden-Oosten ontvangt, maar nog ruim meer dan voldoende om in onze totale electriciteitsbehoefte te voorzien.

Zonnecel

Om het principe eenvoudig te houden: de ultraviolette straling raakt een zonnecel. De energierijke fotondeeltjes die in ultraviolette straling zitten raken de zonnecel waardoor de elektronen van de atomen van het zonnecel materiaal vrijgemaakt worden. Hierdoor ontstaat een electrische lading.

Serie van zonnecellen

Door zonnecellen in serie te koppelen (dat is in feite wat een zonnepaneel is) wordt er een grote electrische spanning opgebouwd.

Omvormer

Via allerlei bekabeling loopt de opgebouwde zonnestroom naar een omvormer. Deze omvormer zet de zonnestroom om in wisselstroom die wij kunnen gebruiken. Wisselstroom die niet direct door ons afgenomen wordt, wordt via een speciale meter het regionale electriciteitsnetwerk 'ingepompt,' waarvoor u een opbrengst ontvangt.

Meer informatie over zonne-energie

Forse isolatiesubsidies 2016-2019

Van 15 september 2016 tm 31 december 2019 is er een hele aantrekkelijke subsidieregeling beschikbaar, de Energiebesparing Eigen Huis In combinatie met het Laag btw tarief op arbeidskosten voor isolatiewerken is isoleren nog voordeliger geworden. Check hier het totaaloverzicht.

Isoleren = besparen

Populair:condens-problemen

Condens is waterdamp dat vloeibaar wordt

Energiezuiniger huis

Tarieven zonnepanelen opvragen ?

Energiezuinige CV-ketels

Zonnepanelen: goede keuze

www.isolerenvloer.nl

www.isolerenspouwmuren.nl

www.isolerendak.nl

BTW Bronnen van energie zuinige woningen Condens en condensatie Dakisolatie : bespaar fors op energiekosten door uw dak te laten isoleren met dubbele subsidie. Disclaimer Gevelisolatie Gratis Offertes Aanvragen Herken Hoe werkt een zonnepanelensysteem? Huis Inpakken Isoleren van beglazing ofwel HR++ glas of isolatieglas aan laten brengen met aantrekkelijke subsidie Isoleren van deuren kan eenvoudig en snel gebeuren.Isoleren van deuren kan eenvoudig en snel gebeuren. Kruipruimteisolatie | laat uw kruipruimte isoleren met subsidie en profiteer van een warme en droge woning Ongedierte verdelgen Ongedierte visjes | zilver visjes Ongelijke verwarming : wat is het en hoe kun je het oplossen Opstijgend Optrekkend vocht Oorzaken en oplossingen leest u op energiezuinighuis.nl Privacy Schimmel Subsidie Tocht tochten tochprobleem tochtproblemen wat is tocht Vloerisolatie Vocht in de kruipruimte : hoe komt het daar Vocht muren | vocht in de muren Wat comfort & koude de door een energie energie zuinig wonen energiebesparing energiezuinige energiezuiniger energiezuiniger. energiezuinighuis energiezuinigwonen gevel hoe infomil informatie insecten is is het schadelijk en hoe los je het op isolatie isolatie vloer isoleads isoleren isoleren vloer kost kostenbesparing koudebruggen koudeval kunnen laten met milieuwetgeving minder energie ongedierte ongediertebestrijding online op prijsopgave problemen schimmelvorming te uw verklaring vloer isolatie vocht we werkt wie wij wonen woning woningen wordt zijn zonne-energie zonneboiler zonneboilersysteem zonnepanelensysteem zwam zwammen

Bronnen Disclaimer Wie zijn wij ? Sitemap Privacyverklaring

Copyright Isoleads BV - kvk nr 51797208

Wij gebruiken cookies op deze website om de gebruikservaring te verbeteren Meer informatie