Ongedierte insecten

Insecten: 35000 soorten in Nederland

De insecten vormen verreweg de soortenrijkste diergroep die wij kennen. Er zijn reeds meer dan 750.000 soorten beschreven. Ook nu nog worden er met grote regelmatig nieuwe soorten voor de wetenschap ontdekt. Sinds lange tijd buigen biologen zich over het feit hoeveel insecten er in totaal zouden kunnen zijn: de schattingen hierover lopen sterk uiteen van 2 tot wel 20 miljoen. Het aantal soorten in Nederland en België bedraagt ongeveer 35.000. In woningen kan het krioelen van de verschillende soorten insecten, vooral indien aan bepaalde voorwaarden zijn voldaan kunnen huizen dankbare broedplaatsen zijn.

Insecten en vocht

Vooral vocht, de aanwezigheid van voedingsbronnen, donkere en verborgen plekken in combinatie met vaak een wat koudere temperatuur zorgt voor het perfecte leefklimaat van vele soorten ongedierten zoals bijvoorbeeld insecten. De aanwezigheid van insecten in meterkasten, kruipruimtes, onder plinten etc. ligt vaak gelegen aan een gebrekkige isolatie en afwerking van woningen. Belangrijk hierbij is de insectensoort te (laten) identificeren door bijvoorbeeld ongediertebestrijdings bedrijven . De volgende stap is het verwijderen c.q. verdelgen van ongedierte en/of de laatste stap is het weghalen van de oorzaak, d.w.z. zorgen dat de temperatuur (te) hoog, voedingsbronnen verdwijnen, kieren en openingen afgedicht worden enz. Hierdoor wordt het (veel)minder aantrekkelijk voor ongedierte.

  • Ongedierte insecten

    Insecten vindt u meestal alleen op vochtige plaatsen, liefst donker en met rottende voorwerpen om zich in te nestelen of voort te planten

  • Ongedierte plant

    Vooral vocht, de aanwezigheid van voedingsbronnen, donkere en verborgen plekken in combinatie met...

  • Ongedierte zilvervisjes

    Vooral vocht, de aanwezigheid van voedingsbronnen, donkere en verborgen plekken in combinatie met...

TIP 29 Dek de bodem van de kruipruimte af

U kunt het isolatiemateriaal ook op de bodem van de kruipruimte laten leggen. Dat scheelt bij hetzelfde vloeroppervlak als in de vorige tip 140 m? gas per jaar (€83). Dat kunt u bijvoorbeeld doen met folie van PE (polyetheen), dat in de bouwmarkt enkele euro's kost. Denk ook hierbij aan het openblijven van de ventilatieroosters. (Bron: 250 gouden energiebespaar tips, Georgie Dom, Consumentenbond 2008)

Forse isolatiesubsidies 2016-2019

Van 15 september 2016 tm 31 december 2019 is er een hele aantrekkelijke subsidieregeling beschikbaar, de Energiebesparing Eigen Huis In combinatie met het Laag btw tarief op arbeidskosten voor isolatiewerken is isoleren nog voordeliger geworden. Check hier het totaaloverzicht.

Isoleren = besparen

Populair:condens-problemen

Condens is waterdamp dat vloeibaar wordt

Energiezuiniger huis

Tarieven zonnepanelen opvragen ?

Energiezuinige CV-ketels

Zonnepanelen: goede keuze

www.isolerenvloer.nl

www.isolerenspouwmuren.nl

www.isolerendak.nl

BTW Bronnen van energie zuinige woningen Condens en condensatie Dakisolatie : bespaar fors op energiekosten door uw dak te laten isoleren met dubbele subsidie. Disclaimer Gevelisolatie Gratis Offertes Aanvragen Herken Hoe werkt een zonnepanelensysteem? Huis Inpakken Isoleren van beglazing ofwel HR++ glas of isolatieglas aan laten brengen met aantrekkelijke subsidie Isoleren van deuren kan eenvoudig en snel gebeuren.Isoleren van deuren kan eenvoudig en snel gebeuren. Kruipruimteisolatie | laat uw kruipruimte isoleren met subsidie en profiteer van een warme en droge woning Ongedierte verdelgen Ongedierte visjes | zilver visjes Ongelijke verwarming : wat is het en hoe kun je het oplossen Opstijgend Optrekkend vocht Oorzaken en oplossingen leest u op energiezuinighuis.nl Privacy Schimmel Subsidie Tocht tochten tochprobleem tochtproblemen wat is tocht Vloerisolatie Vocht in de kruipruimte : hoe komt het daar Vocht muren | vocht in de muren Wat comfort & koude de door een energie energie zuinig wonen energiebesparing energiezuinige energiezuiniger energiezuiniger. energiezuinighuis energiezuinigwonen gevel hoe infomil informatie insecten is is het schadelijk en hoe los je het op isolatie isolatie vloer isoleads isoleren isoleren vloer kost kostenbesparing koudebruggen koudeval kunnen laten met milieuwetgeving minder energie ongedierte ongediertebestrijding online op prijsopgave problemen schimmelvorming te uw verklaring vloer isolatie vocht we werkt wie wij wonen woning woningen wordt zijn zonne-energie zonneboiler zonneboilersysteem zonnepanelensysteem zwam zwammen

Bronnen Disclaimer Wie zijn wij ? Sitemap Privacyverklaring

Copyright Isoleads BV - kvk nr 51797208

Wij gebruiken cookies op deze website om de gebruikservaring te verbeteren Meer informatie