Schimmel

Schimmel ontstaat op vochtige plekken

Schimmel

In een vochtige omgeving voelen ongedierte als pissebedden en zilvervisjes zich uitstekend thuis. Ook is een vochtig huis een goede broedplek voor organismen als huisstofmijt en schimmels. Schimmels kunnen overal in huis groeien en zien er vaak uit als donzige plekken, variërend van nauwelijks zichtbare kleine plekjes tot zeer grote opvallende plekken. Soms kunt u ze herkennen aan een muffe lucht. Schimmels verspreiden prikkelende stoffen (allergenen), waardoor u allergieën aan uw luchtwegen kunt ontwikkelen.

Schimmels en zwammen ontstaan op vochtige ondergronden zoals condensatie op muren. Uiteindelijk tasten schimmels zowel de woning als uw gezondheid aan.

Reeds aanwezige schimmels dienen met chemicaliën verwijderd te worden en bijvoorbeeld schuursponsjes. Belangrijk hierbij is zowel handen als neus en mond bedekt te houden in verband met de soms giftige spoorvorming van schimmels.

De belangrijkste stappen om schimmelvorming te voorkomen is goed ventileren en vochtvorming tegen te gaan. Mechanische ventilatie is een mogelijkheid om snel vochtige lucht te verwijderen. Indien de vochtige lucht echter ontstaat omdat er bijvoorbeeld sprake is van een vochtige kruipruimte en niet-geïsoleerde begane grond vloer, dan is het raadzaam om de vloer te laten isoleren en eventuele extra kruipruimte roosters aan te laten brengen.

Schimmel badkamer

Om schimmelvorming te voorkomen, is het ventileren van uw huis erg belangrijk. Veel woningen zijn vaak zo luchtdicht gebouwd, dat er nauwelijks natuurlijke ventilatie kan plaatsvinden. Om dit te verhelpen, kunt u eenvoudig even het raam openzetten. Echter, vooral in de zogenaamde "natte ruimtes", zoals badkamers en keukens blijkt dit vaak niet afdoende. U kent het wel een plotselinge, vaak plaatselijke toename van vocht, zoals waterdamp die bij het koken zichtbaar is en tegels die na het douchen "beslaan".
Schimmel en houtrot veroorzaakt door vocht

Gratis Offertes

Bespaar fors op uw energiekosten en maak uw woning behaaglijker met gesubsidieerde vloerisolatie en kruipruimte isolatie. Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan.

Forse isolatiesubsidies 2016-2019

Van 15 september 2016 tm 31 december 2019 is er een hele aantrekkelijke subsidieregeling beschikbaar, de Energiebesparing Eigen Huis In combinatie met het Laag btw tarief op arbeidskosten voor isolatiewerken is isoleren nog voordeliger geworden. Check hier het totaaloverzicht.

Isoleren = besparen

Populair:condens-problemen

Condens is waterdamp dat vloeibaar wordt

Energiezuiniger huis

Tarieven zonnepanelen opvragen ?

Energiezuinige CV-ketels

Zonnepanelen: goede keuze

www.isolerenvloer.nl

www.isolerenspouwmuren.nl

www.isolerendak.nl

BTW Bronnen van energie zuinige woningen Condens en condensatie Dakisolatie : bespaar fors op energiekosten door uw dak te laten isoleren met dubbele subsidie. Disclaimer Gevelisolatie Gratis Offertes Aanvragen Herken Hoe werkt een zonnepanelensysteem? Huis Inpakken Isoleren van beglazing ofwel HR++ glas of isolatieglas aan laten brengen met aantrekkelijke subsidie Isoleren van deuren kan eenvoudig en snel gebeuren.Isoleren van deuren kan eenvoudig en snel gebeuren. Kruipruimteisolatie | laat uw kruipruimte isoleren met subsidie en profiteer van een warme en droge woning Ongedierte verdelgen Ongedierte visjes | zilver visjes Ongelijke verwarming : wat is het en hoe kun je het oplossen Opstijgend Optrekkend vocht Oorzaken en oplossingen leest u op energiezuinighuis.nl Privacy Schimmel Subsidie Tocht tochten tochprobleem tochtproblemen wat is tocht Vloerisolatie Vocht in de kruipruimte : hoe komt het daar Vocht muren | vocht in de muren Wat comfort & koude de door een energie energie zuinig wonen energiebesparing energiezuinige energiezuiniger energiezuiniger. energiezuinighuis energiezuinigwonen gevel hoe infomil informatie insecten is is het schadelijk en hoe los je het op isolatie isolatie vloer isoleads isoleren isoleren vloer kost kostenbesparing koudebruggen koudeval kunnen laten met milieuwetgeving minder energie ongedierte ongediertebestrijding online op prijsopgave problemen schimmelvorming te uw verklaring vloer isolatie vocht we werkt wie wij wonen woning woningen wordt zijn zonne-energie zonneboiler zonneboilersysteem zonnepanelensysteem zwam zwammen

Bronnen Disclaimer Wie zijn wij ? Sitemap Privacyverklaring

Copyright Isoleads BV - kvk nr 51797208

Wij gebruiken cookies op deze website om de gebruikservaring te verbeteren Meer informatie