Vocht in de kruipruimte

Vocht in de kruipruimte

40% van de kruipruimtes in Nederland zijn vochtig. Zolang de begane grond vloer is geïsoleerd en de kruipruimte voldoende wordt geventileerd is dat geen onoverkomelijk probleem. Echter via een te vochtige kruipruimte kan vocht door kieren in de vloer of bij de leidingdoorvoeren via de meterkast omhoogkomen. Een vochtprobleem in de kruipruimte herkent u bijvoorbeeld aan vocht tegen de onderkant van het kruipluik of aan vocht en schimmel in de meterkast, in aanrechtkastjes, bij plinten enzovoorts. Water in de kruipruimte is op zich geen probleem, tenzij het zo hoog staat dat leidingen in de kruipruimte omhoog worden geduwd (bijvoorbeeld de rioolleiding) en uw huis binnenkomt. Door lekkages of door optrekkend vocht van de muren kan vocht de woning binnenkomen. Probeer lekkages op te sporen en te verhelpen. Daarnaast neemt de luchtvochtigheid door water in de kruipruimte wel toe. Als de kruipruimte vochtig is, kunt u de bodem van de ruimte afdekken, zodat vocht niet de woning in kan.

Lekkages en hydrostatische druk van het grondwater zorgen voor vocht in de kruipruimte. In Nederland vindt u gemiddeld op 60 tot 80 cm diepte onder het maaiveld het grondwater niveau. Kruipruimtes liggen qua diepte vaak net op die grens. Door de hydrostatische kracht van het grondwater wordt dit de kruipruimte ingeperst. Ook vinden er vaak lekkages plaats in kelders door de grote hydrostatische kracht waardoor water zich via de kleinste haarscheurtjes naar binnen werkt. Om de schadelijke effecten van grondwater te beperken dient een kruipruimte niet te diep te liggen en moet deze ook regelmatig opgehoogd worden. (in grote delen van Nederland zakt grond rondom de woning terwijl de gefundeerde woningen niet meezakken. Aangezien kruipruimtes niet onderheid zijn, zakken deze net zo hard mee).

Kortom veel vocht in de kruipruimte kan snel plaatsvinden. Door verdamping zal waterdamp naar de bovengelegen woning kunnen migreren indien er niet goed geïsoleerd is of indien er geen adquate vochtonderbrekingssystemen in de muren zitten. (in een dergelijk geval krijg je te maken met optrekkend vocht).

Bron:www.debodemafsluiter.nl
Bron:www.debodemafsluiter.nl

Tros Radar Kruipruimte Isolatie

Leefvocht in de woning

Gedurende de dagelijkse bezigheden in huis produceert een gezin gemiddeld 11,5 liter aan vocht. Deze vochtigheid ontstaat door: transpireren, koken, wassen, drogen, planten, huisdieren etc. Indien het vocht niet uit huis kan ontsnappen zal het zich in het huis gaan verzamelen en zoekt het een weg naar de koudste plaats in huis. Hier beginnen dan de problemen. Een vochtige woonomgeving kan nadelige gevolgen hebben voor uw gezondheid. Denk aan benauwdheid, hoesten, hoofdpijn, slijmvorming, chronische neusverkoudheid en vermoeidheid. Het is echter niet het vocht zelf wat de mensen ziek maakt. De aanwezigheid van vocht maakt het groeien van huisstofmijten en schimmels mogelijk.

Gratis Offertes

Bespaar fors op uw energiekosten en maak uw woning behaaglijker met gesubsidieerde vloerisolatie en kruipruimte isolatie. Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan.

Forse isolatiesubsidies 2016-2019

Van 15 september 2016 tm 31 december 2019 is er een hele aantrekkelijke subsidieregeling beschikbaar, de Energiebesparing Eigen Huis In combinatie met het Laag btw tarief op arbeidskosten voor isolatiewerken is isoleren nog voordeliger geworden. Check hier het totaaloverzicht.

Isoleren = besparen

Populair:condens-problemen

Condens is waterdamp dat vloeibaar wordt

Energiezuiniger huis

Tarieven zonnepanelen opvragen ?

Energiezuinige CV-ketels

Zonnepanelen: goede keuze

www.isolerenvloer.nl

www.isolerenspouwmuren.nl

www.isolerendak.nl

BTW Bronnen van energie zuinige woningen Condens en condensatie Dakisolatie : bespaar fors op energiekosten door uw dak te laten isoleren met dubbele subsidie. Disclaimer Gevelisolatie Gratis Offertes Aanvragen Herken Hoe werkt een zonnepanelensysteem? Huis Inpakken Isoleren van beglazing ofwel HR++ glas of isolatieglas aan laten brengen met aantrekkelijke subsidie Isoleren van deuren kan eenvoudig en snel gebeuren.Isoleren van deuren kan eenvoudig en snel gebeuren. Kruipruimteisolatie | laat uw kruipruimte isoleren met subsidie en profiteer van een warme en droge woning Ongedierte verdelgen Ongedierte visjes | zilver visjes Ongelijke verwarming : wat is het en hoe kun je het oplossen Opstijgend Optrekkend vocht Oorzaken en oplossingen leest u op energiezuinighuis.nl Privacy Schimmel Subsidie Tocht tochten tochprobleem tochtproblemen wat is tocht Vloerisolatie Vocht in de kruipruimte : hoe komt het daar Vocht muren | vocht in de muren Wat comfort & koude de door een energie energie zuinig wonen energiebesparing energiezuinige energiezuiniger energiezuiniger. energiezuinighuis energiezuinigwonen gevel hoe infomil informatie insecten is is het schadelijk en hoe los je het op isolatie isolatie vloer isoleads isoleren isoleren vloer kost kostenbesparing koudebruggen koudeval kunnen laten met milieuwetgeving minder energie ongedierte ongediertebestrijding online op prijsopgave problemen schimmelvorming te uw verklaring vloer isolatie vocht we werkt wie wij wonen woning woningen wordt zijn zonne-energie zonneboiler zonneboilersysteem zonnepanelensysteem zwam zwammen

Bronnen Disclaimer Wie zijn wij ? Sitemap Privacyverklaring

Copyright Isoleads BV - kvk nr 51797208

Wij gebruiken cookies op deze website om de gebruikservaring te verbeteren Meer informatie