Hoeveel subsidie kan je krijgen ?

Subsidie voor zonnewarmte

In 2016 zijn er geen landelijke subsidies voor de aanschaf en installatie van een zonneboilersysteem beschikbaar. Op provinciaal, regionaal of lokaal gebied kunnen er wel mogelijkheden bestaan, maar dat is dus afhankelijk van uw woonplaats en de eventuele aanvullende voorwaarden van die mogelijke subsidieregelingen.

Hoe dan ook: door technologische ontwikkeling en de continue stijging van energieprijzen is een zonneboiler ook heel rendabel zonder subsidie.

Wat kost een zonneboiler precies ?

Maak uw keuze uit onderstaande opties

Hoe vangt de zonneboiler de warmte op ?

De absorber, het hart van de zonnecollector

Het zonlicht valt in op een metalen plaat die bedekt is met een speciale laag die bijna alle zonnestraling absorbeert en omzet in warmte. De onderzijde van de metalen plaat is verbonden met een circuit van buizen. Door het circuit stroomt een vloeistof die de warmte opneemt en transporteert. Isolatie aan de achterkant van de absorber en een glasplaat ervoor vermijden dat er warmte verloren gaat. Dat geheel vormt een vlakke plaatcollector. Er bestaan echter ook andere collectoren. Vacuüm collectoren bestaan uit vacuüm buizen met één smalle absorber per buis.

Naar de zon gericht
Om voldoende energie te kunnen leveren moet de zonnecollector zo geplaatst worden dat er zoveel mogelijk zonlicht op valt. Die hoeft niet per se pal naar het zuiden gericht te staan. Een oriëntatie tussen zuidoost en zuidwest en een hellingshoek tussen 20° en 60° leveren ook een goede opbrengst.

Verschillen zonnepaneel en zonnecollector

  • zonnepaneel zet zonlicht om in electriciteit
  • zonnecollector zet zonlicht om in warmte
  • zonnepaneel maakt gebruik van zonnecellen bestaande uit silicum waarbij de zonnecellen statisch geladen raken door het zonlicht
  • zonnecollectoren maken gebruik van buizen waardoor water stroomt dat verwarmt wordt door het zonlicht
  • zonnepanelen werken in combinatie met een omvormer die zorgt voor omzetting van zonnestroom naar normale electriciteit (220V)
  • de vloeistof die door de zonnecollectoren verwarmd worden, verwarmen zelf weer een warmtewisselaar in de zonneboiler die zorgt voor verwarming van het water

Wat kost een zonneboiler precies ?

Forse isolatiesubsidies 2016-2019

Van 15 september 2016 tm 31 december 2019 is er een hele aantrekkelijke subsidieregeling beschikbaar, de Energiebesparing Eigen Huis In combinatie met het Laag btw tarief op arbeidskosten voor isolatiewerken is isoleren nog voordeliger geworden. Check hier het totaaloverzicht.

Isoleren = besparen

Populair:condens-problemen

Condens is waterdamp dat vloeibaar wordt

Energiezuiniger huis

Tarieven zonnepanelen opvragen ?

Energiezuinige CV-ketels

Zonnepanelen: goede keuze

www.isolerenvloer.nl

www.isolerenspouwmuren.nl

www.isolerendak.nl

BTW Bronnen van energie zuinige woningen Condens en condensatie Dakisolatie : bespaar fors op energiekosten door uw dak te laten isoleren met dubbele subsidie. Disclaimer Gevelisolatie Gratis Offertes Aanvragen Herken Hoe werkt een zonnepanelensysteem? Huis Inpakken Isoleren van beglazing ofwel HR++ glas of isolatieglas aan laten brengen met aantrekkelijke subsidie Isoleren van deuren kan eenvoudig en snel gebeuren.Isoleren van deuren kan eenvoudig en snel gebeuren. Kruipruimteisolatie | laat uw kruipruimte isoleren met subsidie en profiteer van een warme en droge woning Ongedierte verdelgen Ongedierte visjes | zilver visjes Ongelijke verwarming : wat is het en hoe kun je het oplossen Opstijgend Optrekkend vocht Oorzaken en oplossingen leest u op energiezuinighuis.nl Privacy Schimmel Subsidie Tocht tochten tochprobleem tochtproblemen wat is tocht Vloerisolatie Vocht in de kruipruimte : hoe komt het daar Vocht muren | vocht in de muren Wat comfort & koude de door een energie energie zuinig wonen energiebesparing energiezuinige energiezuiniger energiezuiniger. energiezuinighuis energiezuinigwonen gevel hoe infomil informatie insecten is is het schadelijk en hoe los je het op isolatie isolatie vloer isoleads isoleren isoleren vloer kost kostenbesparing koudebruggen koudeval kunnen laten met milieuwetgeving minder energie ongedierte ongediertebestrijding online op prijsopgave problemen schimmelvorming te uw verklaring vloer isolatie vocht we werkt wie wij wonen woning woningen wordt zijn zonne-energie zonneboiler zonneboilersysteem zonnepanelensysteem zwam zwammen

Bronnen Disclaimer Wie zijn wij ? Sitemap Privacyverklaring

Copyright Isoleads BV - kvk nr 51797208

Wij gebruiken cookies op deze website om de gebruikservaring te verbeteren Meer informatie