Special zonnepanelen inclusief subsidies

Zonnepanelen in trek

Zonne-energie maakt wereldwijd een buitengewoon snelle groei door. De problemen in het Midden-Oosten en Rusland alsmede de kernramp in Fukoshima te Japan hebben er voor gezorgd dat overheden weer fors investeren (middels onderzoek,subsidies, leningen en fiscale voordelen) in de ontwikkeling en implementatie van zonne-energie systemen. In Europa zijn Duitsland en Spanje koplopers en kunnen nu reeds 3 % van de totale jaarlijkse electriciteitsbehoefte dekken middels zonnepanelensystemen. Ter vergelijking: In Nederland is dat nog minder dan 0,1 % (bron: CVS, 2011) en scoort daarmee onder het EU-gemiddelde.

Goedkoper dan ooit en btw terugvorderen

Door massaproductie wereldwijd zijn zonnepanelen met gemiddeld 70 tot 75% in verkoopprijs gedaald. In combinatie met de mogelijkheid om de volledige btw op zowel materiaal als arbeid terug te vorderen zijn zonnepanelensystemen spectaculair goedkoper geworden. Dat uit zich ook in een verdubbeling van zonnestroom dat jaarlijks in Nederland geproduceerd wordt.

Wat kosten zonnepanelen precies ?

Subsidiemogelijkheden

Ook de Nederlandse overheden kennen jaarlijks diverse subsidie- en stimuleringsregelen toe ter bevordering van de aanschaf en installatie van zonnepanelen. Zowel op regionaal als lokaal niveau worden er subsidies, leningen en fiscale voordelen verstrekt.

Zonne energie

Zonne energie is één van de schoonste manieren om energie te verkrijgen. Ook voor de gewone burger is de aanschaf en installatie van zonnepanelen rendabel. Om deze energiebron te promoten, wordt er jaarlijks door de overheid een budget voor subsidies ter beschikking gesteld. U leest er alles over op energiezuinighuis.nl

Meer informatie over zonnepanelen

Verbeterd rendement

Door de wereldwijde stijging in de vraag naar zonnepanelen is de techniek achter de panelen in de afgelopen jaren enorm verbeterd waardoor het rendement is gestegen, de kosten zijn gedaal en de terugverdientijd sterk is verkort. Fotovoltaïsche systemen (zonnepaneelsystemen) zijn sinds 2010 al een rendabel alternatief ten opzichte van de traditionele afname van electriciteit. En dat in vergelijking met de huidige energieprijzen. Hoe sterker de prijzen per kwH electriciteit in de toekomst stijgen des te korter zal de terugverdientijd zijn en des te hoger het rendement.

Wat kosten zonnepanelen precies ?

61 % van woningeigenaren wil zonnepanelen

Uit onderzoek in opdracht van het Uneto-VNI (ondernemersorganisatie voor de installatiebranche) is maar liefst 6 op de 10 woningeigenaren geïnteresseerd in de aanschaf van zonnepanelen, met name vanwege de financiële voordelen zoals de lagere maandelijkse energielasten, de onafhankelijkheid van eventuele prijsstijgingen en bovendien de verhoging van de waarde van de woning. Ook het positieve effect op het Energielabel is mooi meegenomen.

Ruim 40 % is bovendien geïnteresseerd in zogenaamde zonneboilers.

Van de ondervraagde respondenten is ruim 77 % op zoek naar informatie over aanschafprijzen, 73 % is geïnteresseerd in de terugverdientijd, terwijl maar liefst 35 % van de woningeigenaren zo geïnteresseerd is in zonnepanelen dat men actief op zoek is naar informatie zoals het aanvragen van informatiepakketten en offertes over zonnepanelen.

7 op de tien huiseigenaren zijn bovendien geïnteresserd in subsidies voor zonnestroom.

(bron: Uneto VNI)

Wat kosten zonnepanelen precies ?

Enorme stijging energiekosten in 15 jaar

Het Centraal Bureau voor de Statistiek heeft becijfers dat in de period 1997 tot en met 2012 de energieprijzen met maar liefst 120 % zijn gestegen ten opzichte van de gemiddelde prijsstijging van 35 % van andere goederen en diensten ! De verwachting is ook dat deze stijging doorzet. Gas is bijvoorbeeld 14,4 % duurder geworden tussen 2011 en 2012 (bron: Eurostat).

Forse isolatiesubsidies 2016-2019

Van 15 september 2016 tm 31 december 2019 is er een hele aantrekkelijke subsidieregeling beschikbaar, de Energiebesparing Eigen Huis In combinatie met het Laag btw tarief op arbeidskosten voor isolatiewerken is isoleren nog voordeliger geworden. Check hier het totaaloverzicht.

Isoleren = besparen

Populair:condens-problemen

Condens is waterdamp dat vloeibaar wordt

Energiezuiniger huis

Tarieven zonnepanelen opvragen ?

Energiezuinige CV-ketels

Zonnepanelen: goede keuze

www.isolerenvloer.nl

www.isolerenspouwmuren.nl

www.isolerendak.nl

BTW Bronnen van energie zuinige woningen Condens en condensatie Dakisolatie : bespaar fors op energiekosten door uw dak te laten isoleren met dubbele subsidie. Disclaimer Gevelisolatie Gratis Offertes Aanvragen Herken Hoe werkt een zonnepanelensysteem? Huis Inpakken Isoleren van beglazing ofwel HR++ glas of isolatieglas aan laten brengen met aantrekkelijke subsidie Isoleren van deuren kan eenvoudig en snel gebeuren.Isoleren van deuren kan eenvoudig en snel gebeuren. Kruipruimteisolatie | laat uw kruipruimte isoleren met subsidie en profiteer van een warme en droge woning Ongedierte verdelgen Ongedierte visjes | zilver visjes Ongelijke verwarming : wat is het en hoe kun je het oplossen Opstijgend Optrekkend vocht Oorzaken en oplossingen leest u op energiezuinighuis.nl Privacy Schimmel Subsidie Tocht tochten tochprobleem tochtproblemen wat is tocht Vloerisolatie Vocht in de kruipruimte : hoe komt het daar Vocht muren | vocht in de muren Wat comfort & koude de door een energie energie zuinig wonen energiebesparing energiezuinige energiezuiniger energiezuiniger. energiezuinighuis energiezuinigwonen gevel hoe infomil informatie insecten is is het schadelijk en hoe los je het op isolatie isolatie vloer isoleads isoleren isoleren vloer kost kostenbesparing koudebruggen koudeval kunnen laten met milieuwetgeving minder energie ongedierte ongediertebestrijding online op prijsopgave problemen schimmelvorming te uw verklaring vloer isolatie vocht we werkt wie wij wonen woning woningen wordt zijn zonne-energie zonneboiler zonneboilersysteem zonnepanelensysteem zwam zwammen

Bronnen Disclaimer Wie zijn wij ? Sitemap Privacyverklaring

Copyright Isoleads BV - kvk nr 51797208

Wij gebruiken cookies op deze website om de gebruikservaring te verbeteren Meer informatie