Dakisolatie

Dak isolatie

Dak isoleren scheelt veel warmteverlies

Omdat warme lucht stijgt, verdwijnt er veel warmte door uw dak. Dakisolatie is daarom een snelle en eenvoudige manier om uw wooncomfort te verbeteren en uw energierekening te verlagen. Zeker als u uw zolder gebruikt als slaap- of hobbykamer is dakisolatie een aanrader. Alleen al met het isoleren van uw dak kunt u gemiddeld per jaar 700 m3 aan aardgas besparen. Dat scheelt u bijna 30% aan energiekosten. Zo heeft u uw investering in dakisolatie al snel, binnen ongeveer 3 jaar, terugverdiend. Zowel platte als schuine daken zijn uitstekend te isoleren.

Schuin dak

Bij een schuin dak is isoleren zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant mogelijk. Bij isolatie aan de buitenkant van het schuine dak wordt het isolatiemateriaal bevestigd tussen het houten dakbeschot en de dakbedekking, meestal de dakpannen. Geschikte isolatiematerialen zijn gespoten verlijmde korrels of minerale wol. Het isoleren van het dak van buitenaf moet worden uitbesteed aan een professioneel bedrijf.

Het schuine dak kan ook aan de binnenkant worden geïsoleerd; dit is minder kostbaar en redelijk eenvoudig zelf te doen, mits u een beetje handig bent. Minerale wol heeft daar de voorkeur omdat het brandveiliger is. Tussen de aftimmering en het isolatiemateriaal is een dampremmende folie nodig. Het materiaal moet naaddicht worden bevestigd en wel zo, dat tussen het dakbeschot en de isolatie een spouw van 3 centimeter of meer ontstaat.

Plat dak

Een plat dak is lastiger te isoleren dan een schuin dak, omdat dit aan de bovenzijde moet gebeuren. Dit moet u overlaten aan een vakman. Hij kan isolatiemateriaal op de dakbedekking leggen of eronder. Een plat dak wordt door de isolatielaag overigens hoger. Dit kan betekenen dat de daklijsten, de dakdoorvoeren en eventueel op het dak uitkomende deuren moeten worden aangepast.

Gratis Offertes

Bespaar fors op uw energiekosten en maak uw woning behaaglijker met gesubsidieerde woningisolatie. Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan.

Waarom offertes aanvragen ?

  • Meten = weten
  • Concurrentie is groot, de ene installateur is hongeriger dan de andere
  • De offertes die u ontvangt zijn vrijblijvend en gratis
  • U ontvangt alleen offertes van bedrijven bij u uit de regio
  • U ontvangt brochures, folders en berekeningen van elke aanbieder: handig om te vergelijken !
  • U hoeft slechts éénmalig het offerte-aanvraagformulier in te vullen en ontvangt automatisch tot 6 verschillende offertes ! Wel zo handig en gemakkelijk !

TIP 2 Liever een ventilator dan airco

Een ventilator laat de gevoelstemperatuur met 3, maximaals graden, dalen. Hij is stiller en aanzienlijk goedkoper in aanschaf én verbruik dan een airconditioner.

Wilt u per se een airco, kies dan voor een splitsysteem in plaats van een monomodel. Een monosysteem haalt de warmte uit de kamer en voert deze via een slang af naar buiten. Die slang hangt uit een raam of deur die op een kiertje staat. Om de warme lucht naar buiten af te kunnen (Bron: 250 gouden energiebespaar tips, Georgie Dom, Consumentenbond 2008)

Subsidie Energiebesparing Eigen Huis Van de periode 15 september 2016 tot en met 31 december 2018 kunnen woningeigenaren en Vereniging Van Eigenaren een aantrekkelijke subsidie aanvragen voor het isoleren van de eigen woning(en). Voorwaarde is dat er minimaal 2 energiebesparende maatregelen genomen worden. De vergoeding bestaat uit een bedrag per vierkante meter geïsoleerde oppervlakte en bedraagt circa 20% van de totaalkosten. Het gaat om isolatie van dak, gevel, spouwmuur, vloer, kruipruimtebodem en het aanbrengen van hoog rendementsglas.
Subsidie laag btw tarief op arbeidskosten isolatiewerkzaamheden Sinds 2009 geldt een permanent laag btw tarief van 6% in plaats van 21% op de arbeidskosten indien u isolerende en energiebesparende werkzaamheden aan uw woning (minimaal 2 jaar oud) laat uitvoeren. Dit scheelt per isolatievorm enkele honderden euro’s.
Subsidieregeling Laag BTW op Isolatieglas Sinds 2009 geldt een permanent laag btw tarief van 6% in plaats van 21% op de arbeidskosten indien u isolerende en energiebesparende werkzaamheden aan uw woning (minimaal 2 jaar oud) laat uitvoeren. Naast isolatiewerkzaamheden aan vloer, dak en spouwmuur geldt deze verlaging ook voor Energiezuinig HR++-glas ofwel Isolatieglas. Ook kunt u subsidie ontvangen voor het laten plaatsen van isolatieglas via de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis
Subsidie op zonneboilers, warmtepompen en pelletkachels Sinds 1 januari 2016 is er een Investeringssubsidie Duurzame Energie voor de aanschaf van zonneboilers, warmtepompen en pelletkachels. Het subsidiebedrag per zonneboiler is gemiddeld € 700. De zonneboiler dient op de lijst van zonneboilers van de Rijksoverheid te staan. Voor warmtepompen ligt de subsidie tussen de € 1.000 en € 1.500. Voor een volledig elektrische waterpomp is de subsidie tussen de € 2.150 en € 4.000. Voor pelletkachels wordt een subsidie van rond de € 500 gegeven.
Subsidieregeling verwijderen asbestdaken De Nederlandse overheid verstrekt een subsidie op het laten verwijderen van asbestdaken. Deze regeling geldt voor particulieren, (agrarische) bedrijven, non-profit organisaties en overheden. De regeling heeft een looptijd tot en met 31 december 2019. Overheden die een asbestdak laten verwijderen uit hoofde van een wettelijke taak komen niet in aanmerking voor de subsidie. Er wordt een vergoeding per m2 gesaneerd asbestdak verstrekt.
Subsidieregeling Laag BTW Tarief schilderwerk Sinds 2009 geldt een permanent laag btw tarief van 6% in plaats van 21% op de arbeidskosten voor schilderwerken aan uw woning (minimaal 2 jaar oud) laat uitvoeren.
100% btw terugvorderen zonnepanelensysteem Hoewel geen officiële subsidie is de fiscale mogelijkheid om de volledige 21% btw over de zonnepaneleninstallatie (over materiaal en arbeid) terug te vorderen een enorm stimulans om over te gaan tot de aanschaf van een zonnepanelensysteem. In feite praten we over een korting van 21% btw terwijl zonnepanelen anno 2016 goedkoper zijn dan ooit.

Meer kunt u hier lezen : btw terugvorderen op aanschaf zonnepanelensysteem is in feite een hele forse subsidie.

Aantrekkelijke DUBBELE subsidie op isolatiewerken

Subsidie Energiebesparing Eigen Huis Van de periode 15 september 2016 tot en met 31 december 2018 kunnen woningeigenaren en Vereniging Van Eigenaren een aantrekkelijke subsidie aanvragen voor het isoleren van de eigen woning(en). Voorwaarde is dat er minimaal 2 energiebesparende maatregelen genomen worden. De vergoeding bestaat uit een bedrag per vierkante meter geïsoleerde oppervlakte en bedraagt circa 20% van de totaalkosten. Het gaat om isolatie van dak, gevel, spouwmuur, vloer, kruipruimtebodem en het aanbrengen van hoog rendementsglas.
Subsidie laag btw tarief op arbeidskosten isolatiewerkzaamheden Sinds 2009 geldt een permanent laag btw tarief van 6% in plaats van 21% op de arbeidskosten indien u isolerende en energiebesparende werkzaamheden aan uw woning (minimaal 2 jaar oud) laat uitvoeren. Dit scheelt per isolatievorm enkele honderden euro’s.

Forse isolatiesubsidies 2016-2019

Van 15 september 2016 tm 31 december 2019 is er een hele aantrekkelijke subsidieregeling beschikbaar, de Energiebesparing Eigen Huis In combinatie met het Laag btw tarief op arbeidskosten voor isolatiewerken is isoleren nog voordeliger geworden. Check hier het totaaloverzicht.

Isoleren = besparen

Populair:condens-problemen

Condens is waterdamp dat vloeibaar wordt

Energiezuiniger huis

Tarieven zonnepanelen opvragen ?

Energiezuinige CV-ketels

Zonnepanelen: goede keuze

www.isolerenvloer.nl

www.isolerenspouwmuren.nl

www.isolerendak.nl

BTW Bronnen van energie zuinige woningen Condens en condensatie Dakisolatie : bespaar fors op energiekosten door uw dak te laten isoleren met dubbele subsidie. Disclaimer Gevelisolatie Gratis Offertes Aanvragen Herken Hoe werkt een zonnepanelensysteem? Huis Inpakken Isoleren van beglazing ofwel HR++ glas of isolatieglas aan laten brengen met aantrekkelijke subsidie Isoleren van deuren kan eenvoudig en snel gebeuren.Isoleren van deuren kan eenvoudig en snel gebeuren. Kruipruimteisolatie | laat uw kruipruimte isoleren met subsidie en profiteer van een warme en droge woning Ongedierte verdelgen Ongedierte visjes | zilver visjes Ongelijke verwarming : wat is het en hoe kun je het oplossen Opstijgend Optrekkend vocht Oorzaken en oplossingen leest u op energiezuinighuis.nl Privacy Schimmel Subsidie Tocht tochten tochprobleem tochtproblemen wat is tocht Vloerisolatie Vocht in de kruipruimte : hoe komt het daar Vocht muren | vocht in de muren Wat comfort & koude de door een energie energie zuinig wonen energiebesparing energiezuinige energiezuiniger energiezuiniger. energiezuinighuis energiezuinigwonen gevel hoe infomil informatie insecten is is het schadelijk en hoe los je het op isolatie isolatie vloer isoleads isoleren isoleren vloer kost kostenbesparing koudebruggen koudeval kunnen laten met milieuwetgeving minder energie ongedierte ongediertebestrijding online op prijsopgave problemen schimmelvorming te uw verklaring vloer isolatie vocht we werkt wie wij wonen woning woningen wordt zijn zonne-energie zonneboiler zonneboilersysteem zonnepanelensysteem zwam zwammen

Bronnen Disclaimer Wie zijn wij ? Sitemap Privacyverklaring

Copyright Isoleads BV - kvk nr 51797208

Wij gebruiken cookies op deze website om de gebruikservaring te verbeteren Meer informatie