Isoleren van beglazing

Isolatie glas

HR++ Glas
Ramen hebben een grote invloed op de warmteverliezen van de woning omdat ze een hogere warmtedoorgang hebben dan geïsoleerde muren. Enkele beglazing kan het best vervangen worden door dubbele beglazing en bij voorkeur door superisolerende beglazing of hoogrendementsbeglazing (HR-glas). Vervangt u in alle ramen enkel glas door isolerend dubbel glas, dan bespaart u gemiddeld 320 tot 480 m3 gas per jaar. Dat is € 182,- tot € 274,- per jaar! De kosten van het plaatsen van isolerende beglazing haalt u er na ongeveer 9 tot 14 jaar uit.

Bij HR++glas is er in de spouw, naast de vulling met edelgas, een flinterdun laagje (coating) met metaaloxide op de ruiten aangebracht. Deze coatings weerkaatsen de warmte, maar laten het zonlicht grotendeels door. HR++ verdient zichzelf voornamelijk terug in regelmatig verwarmde vertrekken, zoals de huiskamer.

6 voordelen Dubbel of Driedubbel glas

  • geen last meer van condens
  • geen last meer van koudestraling
  • forse besparing op stookkosten
  • werkt geluidsisolerend
  • waardeverhoging woning
  • verbetering energielabel

Aantrekkelijke subsidies op HR++ glas

Subsidie Energiebesparing Eigen Huis Van de periode 15 september 2016 tot en met 31 december 2018 kunnen woningeigenaren en Vereniging Van Eigenaren een aantrekkelijke subsidie aanvragen voor het isoleren van de eigen woning(en). Voorwaarde is dat er minimaal 2 energiebesparende maatregelen genomen worden. De vergoeding bestaat uit een bedrag per vierkante meter geïsoleerde oppervlakte en bedraagt circa 20% van de totaalkosten. Het gaat om isolatie van dak, gevel, spouwmuur, vloer, kruipruimtebodem en het aanbrengen van hoog rendementsglas.
Subsidieregeling Laag BTW op Isolatieglas Sinds 2009 geldt een permanent laag btw tarief van 6% in plaats van 21% op de arbeidskosten indien u isolerende en energiebesparende werkzaamheden aan uw woning (minimaal 2 jaar oud) laat uitvoeren. Naast isolatiewerkzaamheden aan vloer, dak en spouwmuur geldt deze verlaging ook voor Energiezuinig HR++-glas ofwel Isolatieglas. Ook kunt u subsidie ontvangen voor het laten plaatsen van isolatieglas via de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis

Dubbel glas elimineert condens

Condensatie is het fenomeen dat waterdeeltjes uit de lucht 'condenseren'ofwel weer vloeibaar worden op een koud oppervlak dat ze tegenkomen. Enkel glas is vaak veel kouder dan de geïsoleerde muren waardoor condensvorming zal optreden. Vocht in de woning is slecht, hierdoor wordt de luchtvochtigheid vergroot waardoor mensen een onaangenaam gevoel krijgen, maar bovendien zal het ook materialen aan gaan tasten en ongedierte gaan aantrekken.

Koudestraling door enkel glas

Condens is waterdamp dat vloeibaar wordt
Condens is waterdamp dat vloeibaar wordt

Om een behaaglijk gevoel in een woning te hebben moet de luchtvochtigheid acceptabel zijn, maar ook de hoogte van de temperatuur is vanzelfsprekend van invloed. Indien het binnen 35 graden Celsius is zullen de meeste mensen zich daarbij niet prettig voelen. Vanzelfsprekend is een temperatuur van 5 graden Celsius ook niet prettig.

Een temperatuur van rond de 20 graden voelt het beste. Echter is dat nog geen garantie op een behaaglijk gevoel omdat we te maken hebben met zogenaamde koudestraling van oppervlaktes. Net als dat een CV-radiator warmte uitstraalt kan bijvoorbeeld een raam of een muur ook koude uitstralen. Enkel glas zal bijvoorbeeld veel kouder zijn dan geïsoleerde muren en kan gemakkelijk 15 graden koeler zijn dan de gemiddelde omgevingstemperatuur van 20 graden Celsius. Net als dat je vlak voor een CV-radiator zit en de warmte meer voelt dan dat je 3 meter ver weg zit, zo zal je dichtbij een koud venster veel last hebben van die koudestraling.

Gratis Offertes

Bespaar fors op uw energiekosten en maak uw woning behaaglijker met gesubsidieerde woningisolatie. Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan.

Forse isolatiesubsidies 2016-2019

Van 15 september 2016 tm 31 december 2019 is er een hele aantrekkelijke subsidieregeling beschikbaar, de Energiebesparing Eigen Huis In combinatie met het Laag btw tarief op arbeidskosten voor isolatiewerken is isoleren nog voordeliger geworden. Check hier het totaaloverzicht.

Isoleren = besparen

Populair:condens-problemen

Condens is waterdamp dat vloeibaar wordt

Energiezuiniger huis

Tarieven zonnepanelen opvragen ?

Energiezuinige CV-ketels

Zonnepanelen: goede keuze

www.isolerenvloer.nl

www.isolerenspouwmuren.nl

www.isolerendak.nl

BTW Bronnen van energie zuinige woningen Condens en condensatie Dakisolatie : bespaar fors op energiekosten door uw dak te laten isoleren met dubbele subsidie. Disclaimer Gevelisolatie Gratis Offertes Aanvragen Herken Hoe werkt een zonnepanelensysteem? Huis Inpakken Isoleren van beglazing ofwel HR++ glas of isolatieglas aan laten brengen met aantrekkelijke subsidie Isoleren van deuren kan eenvoudig en snel gebeuren.Isoleren van deuren kan eenvoudig en snel gebeuren. Kruipruimteisolatie | laat uw kruipruimte isoleren met subsidie en profiteer van een warme en droge woning Ongedierte verdelgen Ongedierte visjes | zilver visjes Ongelijke verwarming : wat is het en hoe kun je het oplossen Opstijgend Optrekkend vocht Oorzaken en oplossingen leest u op energiezuinighuis.nl Privacy Schimmel Subsidie Tocht tochten tochprobleem tochtproblemen wat is tocht Vloerisolatie Vocht in de kruipruimte : hoe komt het daar Vocht muren | vocht in de muren Wat comfort & koude de door een energie energie zuinig wonen energiebesparing energiezuinige energiezuiniger energiezuiniger. energiezuinighuis energiezuinigwonen gevel hoe infomil informatie insecten is is het schadelijk en hoe los je het op isolatie isolatie vloer isoleads isoleren isoleren vloer kost kostenbesparing koudebruggen koudeval kunnen laten met milieuwetgeving minder energie ongedierte ongediertebestrijding online op prijsopgave problemen schimmelvorming te uw verklaring vloer isolatie vocht we werkt wie wij wonen woning woningen wordt zijn zonne-energie zonneboiler zonneboilersysteem zonnepanelensysteem zwam zwammen

Bronnen Disclaimer Wie zijn wij ? Sitemap Privacyverklaring

Copyright Isoleads BV - kvk nr 51797208

Wij gebruiken cookies op deze website om de gebruikservaring te verbeteren Meer informatie